Nederlands Nederlands Franšais Franšais English English
 


  

24 landen in een gezamenlijke strijd tegen honger

The Hunger Project is ontstaan in New York. Daar is nog altijd het internationaal hoofdkantoor gevestigd. Deze mensen zorgen voor de wereldwijde coördinatie van fondsenwerving en programma’s.

Naast Amerika zijn er tien fondsenwervende partnerlanden: Nederland, België, Japan, Australië, Canada, Duitsland, Nieuw Zeeland, Zweden, Zwitserland en Groot Brittanië. In 2007 is gestart met bijeenkomsten van de Europese staf en bestuursleden om samenwerking binnen de EU-landen te bevorderen en kennis en expertise te delen.

 

En dan zijn er natuurlijk de programmalanden. Hier is de strijd tegen de honger uiteraard het meest tastbaar en voelbaar. Op dit moment steunt The Hunger Project autonome landenorganisaties in 8 landen in Afrika (Senegal, Ghana, Benin, Burkina Faso, Oeganda, Malawi, Mozambique en Ethiopië), in India en Bangladesh, Mexico, Bolivia en Peru.

In al deze landen samen werken ongeveer 100 betaalde krachten van lokale afkomst. Daarnaast werken binnen de programma’s duizenden onbetaalde vrijwilligers. Alleen al in Bangladesh zijn er 80.000 getrainde vrijwilligers.

The Hunger Project helpt de lokale bevolking om zélf de honger te overwinnen. Dat is hard werken. En het heeft alleen kans van slagen als de lokale en nationale overheden actief meewerken. The Hunger Project start daarom pas een programma op uitnodiging van een regering. Uiteraard doet The Hunger Project er wel alles aan om met deze overheden in contact te treden. Het beïnvloeden van de regeringen door een krachtige lobby is dan ook een essentiële activiteit ‘achter de schermen’. Een heel belangrijke rol daarbij is weggelegd voor de Global Board met o.a. Koningin Noor van Jordanië, Javier Pérez de Cuéllar,  H.E. Dr. Speciosa Wandira Kazibwe (Vice President van Oeganda) en Joaquim Alberto Chissano (Voormalig President van Mozambique).